Kommunalbestyrelsen i august

Der var enkelte store sager på en meget land dagsorden i august. Den første var inklusionsmodellen, som nu bliver lavet om og dermed giver nogle skoler, som før var forfordelt, mere, mens andre må nøjes med mindre. Jeg kunne ikke se eller læse mig til, om det så betyder, at de store skoler, som har problemer med inklusion, så vil få endnu større problemer – det kan jeg godt være bekymret for. Men retfærdigheden i den gamle model var svær at få øje på, så den var ikke til at argumentere for. Som jeg ser det, er skolerne under hårdt pres i øjeblikket; de klarer opgaven udmærket, men hvor der før var enighed om, at skolerne i kommunen havde gode vilkår, er vi vel ved at nå frem til det modsatte: De har ikke bedre vilkår end alle andre steder, og skal stadig løfte en stor opgave. Det kan betyde færre timer og mere “tag-ned-fra-hylden”-undervisning, og det er ikke godt. Også på augustmødet trådte jeg ind i §17.4-udvalget på området, og jeg glæder mig til at se nærmere på skolerne og deres udfordringer.
Det andet store punkt var den kollektive trafikplan, altså Fynbus´ overordnede plan for de næste år. Der skulle sendes høringsbrev, og det var ikke svært at blive enige om, at det vil være skidt, hvis 920 bliver sparet væk og 110/111 begrænset. Det er regionalt finansierede ruter, og vi risikerer enten selv at skulle finansiere dem eller helt at måtte undvære den dækning, der er i dag. Så det blev et skarpt høringsbrev, som for min skyld gerne måtte have været endnu skarpere.
Der blev brugt en del penge – bevilget en del – og det var også sidste chance inden nogle intense budgetforhandlinger. Jeg ser frem til at få prøvet af, om vi kan komme igennem med nogle forslag, og om vi sammen kan demontere en hel stribe forslag, som vil påvirke især børneområdet markant – og dermed også familierne. Jeg vil foreslå en skattelettelse og se, om der kan være stemning for det i år!
På Kultur- og Lokalsamfundsudvalgets træffemøde i Korinth serverede Dalum Landbrugsskole og Brahetrolleborg Green Care en artig nyhed: 10. klasse, STU og EUD/EUX i den gamle skole i Korinth! Det var virkelig fantastisk at opleve, og det er virkelig et spændende projekt, både godt tænkt og med perspektiv – også for føromtalte rute 920! Og selvfølgelig for Korinth som sådan. Timingen kunne ikke være bedre her op til budgetseminaret, så jeg er spændt på, om det har gennemslag nok til at vi vil (jeg vil!) tage det alvorligt og reservere skolen til det.